1887

Spisesvampe til kommerciel brug

Nordisk spørgeskema, herunder vejledende lister om spisesvampe egnet og ikke egnet til kommerciel brug til brug i kontrollen i industri, handel og i fødevarekontrol

image of Spisesvampe til kommerciel brug

Spisesvampe er blevet indsamlet og dyrket i mange år, og interessen i de nordiske lande er vokset i de seneste årtier. Formålet med publikationen er at give værktøjer til brug i virksomhedernes egenkontrol ved handel med og produktion af spisesvampe og sikre, at markedet tilbyder forbrugerne spisesvampe, der er identificeret og sikre at spise. Rapporten består af 2 dele: a. Volumen I: Spisesvampe til kommercielt brug, Nordisk spørgeskema til brug i kontrollen, herunder vejledende lister om spisesvampe egnet og ikke egnet til kommerciel brug b. Volume II: Baggrundsinformation: Del 1 giver generelt information, og i del 2 er risikovurderinger af mere end 100 svampearter (publiseres august/september). Alle svampene på listerne er vurderet med hensyn til fødevaresikkerhedsmæssige aspekter og med specielt fokus på muligt indhold af naturlige toksiner. Målet er fødevaresikkerhed.

Danish Norwegian, Icelandic, English, Swedish

.

Indledning

Svampe bruges traditionelt som fødevarer, både kommercielt og i private husholdninger. Nogle spiselige svampe dyrkes. Det gælder fx Østershat og Have-Champignon, mens andre som kantareller og rørhatte vokse vildt og indsamles i naturen. Både dyrkede og vilde svampe er kommercielt tilgængelige.

Danish Swedish, Icelandic, English, Norwegian

This is a required field
Please enter a valid email address
Approval was a Success
Invalid data
An Error Occurred
Approval was partially successful, following selected items could not be processed due to error